Taloussuunnitelman avulla mahdollistat unelmiesi työelämän

Lähes kaikilla meistä on ammatillisia unelmia ja tavoitteita, joiden saavuttaminen vaatii taloudellisia säästöjä. Perusteellista taloussuunnitelmaa toteuttamalla hallitset aktiivisesti omia raha-asioitasi. Tällöin saat mielenrauhaa erilaisista kuluttamiseen liittyvistä huolista, ja voit keskittää huomiosi unelmien (työ)elämäsi saavuttamiseen!

Voit tallentaa / tulostaa A4-kokoisen PDF-tiedoston klikkaamalla kuvaa.

Kun itse tein omaa taloussuunnitelmaani, minulla heräsi muutamia oivalluksia, jotka haluaisin jakaa kanssasi:

  • Raha-asioitaan tarkastellessa kannattaa olla mahdollisimman rehellinen itselleen. Omia tulojaan ei pidä arvioida yläkanttiin ja ainakin joihinkin menoihin kannattaa suhtautua kyseenalaistavan kriittisesti.
  • Ikävä tosiasia on se, että kaikkea ei voi saada. Unelmien saavuttaminen edellyttää vaikeitakin valintoja, toisinaan jopa uhrauksia.
  • Taloussuunnitelman sisältämien tavoitteiden on hyvä olla mahdollisimman käytännöllisiä ja omiin tekoihin kohdistuvia. Esimerkiksi: ”laitan joka kuukausi ”unelma”-pankkitililleni säästöön 100 euroa”, ”lyhennän luottovelkojani kuukausittain 50 euroa, jotta ensi vuonna tulen toimeen yhdellä luottokortilla”, ”lopetan kalliin kuntosalijäsenyyden ja alan tekemään kotitreenejä”, tai ”elokuussa kilpailutan kännykkä-, netti-, sähkö- ja vakuutussopimukset”.
  • Kannattaa pohtia, voisiko osan säästöistä sijoittaa esimerkiksi rahastoihin.
  • Sosiaalisesta mediasta löytyy paljon säästämiseen liittyviä yhteisöjä, joihin liittymällä saa vertaistukea ja kannustusta!

Oletko sinä tehnyt koskaan taloussuunnitelmaa ja toteuttanut sitä käytännössä? Mitkä keinot ja vinkit toimiviksi? Kuulen mielelläni mielipiteitäsi ja kokemuksiasi. Voit lähettää kommenttia täällä blogissa tai sitten Instagramissa!


Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s