Lisää tiimiälyä työpaikoille!

Tässä olisi loistava kirjavinkki kaikille niille, ketkä ovat kiinnostuneita paremman työelämän aikaansaamisesta: Ilona Hiila, Maaretta Tukiainen ja Ida Hakola. (2019.) Tiimiäly – Opas muuttuvaan työelämään. Tuuma.

Luin kyseisen kirjan sähköisesti.

Työelämä kehittyy ja niin sen pitääkin. Tiimiäly-oppaassa kuvataan työelämän suurimpia muutoksia ja avataan käytännönläheisesti sitä, mitkä ovat tulevaisuuden keskeisimmät työelämätaidot ja organisaatioiden tärkeimmät menestystekijät.

Oppaan mukaan työelämän tulevaisuuskeskusteluissa ylikorostetaan teknologian merkitystä. Tekoäly tulee totta vie mullistamaan perinteistä työtä luoden samalla aivan uudenlaisia mahdollisuuksia. Yksinään se ei kuitenkaan pysty pelastamaan suomalaista yritysmaailmaa. Siksi organisaatioihin tarvitaan myös uusia työelämätaitoja. Taitoja, jotka rakentavat tiimiälyä.

Työssäkäyvien ihmisten on mahdollisuutta oppia uutta ja kehittää itseään jo tänään – siis ennen paljon spekuloitujen muutosten tapahtumista. Juuri se mahdollistaa menestymisen tulevaisuuden työmarkkinoilla. Oppaassa korostetaan viittä tiimiälyä kehittävää työelämätaitoa, joita kuka tahansa voi harjoitella:

  • itsetuntemus
  • yhteinen suunta
  • salliva ilmapiiri
  • lupa ja vastuu toimia
  • rikastava vuorovaikutus

Taitoja opetellessa on tärkeää ymmärtää, että ennen kuin ihmiset voivat oppia toimimaan älykkäästi ryhmässä, heidän tulee kokea oivalluksia omasta itsestään. Varsinkin  omien vahvuuksien ja kykyjen tunnistaminen on tärkeää. Näitä kykyjä ja osaamista voidaan jakaa ja hyödyntää yhteistyöskentelyssä, jolloin yhteisöt, ryhmät ja tiimit pystyvät rakentamaan kollektiivista älyä. Tiimiälyä rakennetaan sekä siis yksilö- että ryhmätasolla. Korostakoon kuitenkin, että kollektiivisen älyn kannalta huippuyksilöiden osaaminen ei ole olennaista, vaan yhteisesti jaettu osaaminen ratkaisee.

Opas sisältää kolme erilaista näkökulmaa, jotka kulkevat johdonmukaisesti rinnakkain: työntekijän, tiiminvetäjän ja johtajan. Näitä kaikkia näkökulmia tarvitaan tiimiälyn rakentamisessa, koska vain silloin työ voi olla samaan aikaan tuloksellista ja laadukasta kuin myös mielekästä ja kehittävää.

Kolme erilaista näkökulmaa mahdollistavat myös sen, että kirja sopii niin esimiesasemassa työskenteleville kuin kaikille muillekin itsensä ja työelämän kehittämisestä kiinnostuneille. Kyseessä ei siis ole mikään johtamisopas vaan pikemminkin kasvuopas.

Oppaassa varsin laajoja ja monimutkaisiakin aiheita käsitellään konkreettisesti ja helppolukuisesti. Myös positiivinen oppimisen henki ja muutosmyönteisyys ovat vahvasti läsnä. Teoreettisesta näkökulmasta opas kokoaa yhteen tämän hetken keskeisimpiä tieteellisiä näkökulmia ja huomioita. Mielestäni oppaan läpi kulkee selkeä punainen lanka ja teoksen sanoma on jäsennelty selkeästi kuitenkaan karsimatta varsinaisesta asiasisällöstä. Erityismaininnan opas saa sen sisältämistä monista pienistä ja yksinkertaisista, mutta merkityksellisistä ja hyödyllisistä harjoituksista. Pidin erityisesti tiimin me-pystyvyyttä käsittelevästä harjoituksesta. Se toi mielestäni uutta ratkaisukeskeistä näkökulmaa perinteisten vahvuuksien ja heikkouksien tunnistamisen rinnalle. Kirjoitin harjoituksen ylös, koska aion vielä jonain päivänä hyödyntää sitä!

Tehtävä: Tiimin käsitys omasta me-pystyvyydestä

”Pyydä jokaista tiimin jäsentä mainitsemaan jokin asia, jota ette vielä ole yhdessä tehneet, mutta jonka hän uskoo teidän pystyvän tekemään. Pyydä myös perustelut. Kirjaa asiat näkyville.

Kun jokainen on jakanut yhden asian, tarkastelkaa listaa. Mikä kaikki näyttäisi teille mahdollista? Mihin nämä käsitykset mielestänne perustuvat? Mitä asioita voitte saavuttaa, koska uskotto näiden olevan teille mahdollisia? Mikä voisi olla yhteinen tavoite, jonka haluatte  vielä jonain päivänä yhdessä toteuttaa? Milloin sen toteutuminen voisi olla realistista?”

(Tiimiäly, Tiimin sisäisen dynamiikan ymmärtäminen -alaluku)

Lopuksi mainittakoon vielä, että oppaan luettuaan voi olla täysin vakuuttunut siitä, että tiimiäly on tulevaisuuden kilpailuetu. Se on jotain, mitä tekoäly ei voi ikinä korvata.

Oletko sinä tutustunut kyseiseen oppaaseen?

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s