10 kirjavinkkiä työyhteisön energian ja innostuksen lisäämiseen

Rakastan kirjastoja ja minulla on kotonani aina muutama kirjaston kirja lainattuna! Kun viimeksi menin lähikirjastooni hakemaan kangaskassillisen uutta luettavaa, huomasin lainauspisteen vieressä sievän esillepanon kirjoista, jotka käsittelivät työhyvinvointia ja paremman työelämän rakentamista. Siitä sain idean, että miksi en lainaisi meidän työpaikalle muutamaa kiinnostavaa kirjaa.

Jo seuraavana työpäivänä pistin tuumasta toimeen ja tilasin meidän työyhteisölle oman kirjastokortin. (Tiesitkö muuten, että sellaisen voi hankkia?!) Varasin myös Reetta Yrttiahon ja Susanna Posion kirjoittaman Opettajan hyvinvointikirjan (2021 / PS-kustannus), koska nyt pandemia-aikana meidän opettajayhteisössä on kaivattu lisää voimavaroja työssä jaksamiseen. Ja eilen sain työpuhelimeeni viestin, että kirja on saapunut työpaikkani naapurikirjastoon lainattavaksi. Kävin oikopäätä hakemassa sen ja vein taukohuoneen pöydälle kaikkien luettavaksi. Innolla odotan, kiinnostuvatko kollegani kirjasta ja millaisen vastaanoton se saa!

Koska haluan kannustaa muitakin työyhteisöjä lukemaan ja etsimään tietoa työpaikalla puhututtaviin asioihin, jaan tässä julkaisussa listan mielestäni kiinnostavista työelämäaiheisista kirjavinkeistä. Aion itsekin lainata näistä ainakin osan meidän työyhteisöllemme 🙂

Voit tallentaa / tulostaa A4-kokoisen tiedoston klikkaamalla kuvaa.

Työpaikalla kannattaa sopia yhdessä, missä ja miten kirjastosta lainattuja kirjoja käytetään, jotta ne säilyvät hyväkuntoisina eivätkä ajaudu hukkaan 🙂 Meidän työyhteisössä on esimerkiksi sovittu niin, että kirjoja säilytetään vain kahvihuoneessa ja niihin ei tehdä mitään merkintöjä tms. Lisäksi minä huolehdin siitä, että palautan kirjan ajoissa takaisin kirjastoon.

Kommentoi ihmeessä, mitä mieltä olet työpaikalle oman kirjastokortin hankkimisesta ja miten tätä ideaa voisi mahdollisesti kehittää!


Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s