Ammatillinen kasvu – mitä se on?

Kasvuvalmentajana ja oppimismuotoilijana puhun paljon ammatillisesta kasvusta. Siksi haluan tässä blogikirjoituksessa määritellä tarkemmin, mitä ammatillinen kasvu oikein tarkoittaa ja miksi sitä kannattaa tavoitella omassa työelämässään.

Ammatillinen kasvu on osa elämänlaajuista ihmisenä kasvamista: sen avulla asiantuntija osaa kuunnella sisintänsä ja on sinut itsensä kanssa, minkä vuoksi hän haluaa tehdä merkityksellisentä tuntuvaa työtä. Asiantuntija oppii tuntemaan ja kehittämään omaa ammatti-identiteettiään. Hän ilmaisee itseään työtä tekemällä ja hyödyntää työssään omia inhimillisiä vahvuuksiaan. Tällöin asiantuntija kokee aitoa työniloa ja minäpystyvyyttä. Työ on hänen kokonaisvaltaista hyvinvointiaan vahvistava elämän osa-alue. Asiantuntija myös haluaa kohdata työssään sopivan kokoisia haasteita, jotka pitävät yllä omaa kehittymistä ja mielenkiintoa työtään kohtaan.

Ja säästin parhaimman faktan viimeiseksi: ammatillinen kasvu on mahdollista jokaiselle asiantuntijalle ammattialasta tai asemasta riippumatta! Ammatillinen kasvu ei siis ole vain harvojen valioyksilöiden etuoikeus toisin kuin perinteisesti mielletty ajatus työssä menestymisestä. Mielestäni ammatillinen kasvu onkin jotain menestymistä parempaa; se on autenttisen inhimillistä ja kukoistavaa omannäköistä työelämää, joka perustuu omiin arvoihin ja tarpeisiin eikä ulkopuolisiin odotuksiin tai suorituspaineisiin.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s